SELAMAT DATANG KE BLOG SUARA PERINDU; MARI KITA NYATAKAN KECINTAAN KITA KEPADA JUNJUNGAN NABI KITA MUHAMMAD S.A.W DENGAN MEMPERBANYAKKAN SALAWAT KE ATAS BAGINDA.

Wednesday, May 05, 2010

Puaka Bukit BengunanBenarkah Bukit Bengunan, laluan dari Kuching ke Sri Aman berpuaka? Laluan berbukit umpama Karak di semenanjung itu sering berlaku kemalangan jalanraya akibat banyak kenderaan terbabas. Laluan itu dikatakan "keras" oleh masyarakat tempatan. Benarkah? Atau ada sebab-sebab lain. Ikuti kisah menarik seterusnya.Sukar untuk mempercayai dakwaan itu benar atau sebaliknya. Tetapi menurut beberapa pengguna jalanraya yang sering menggunakan laluan berbukit tinggi ini, kemalangan sering berlaku terutamanya ketika hujan. Ada yang mendakwa, pihak-pihak tertentu sengaja menumpahkan minyak di jalan raya supaya berlaku kemalangan dan ini diambil kesempatan oleh trak-trak tunda. Entahlah, tetapi saya menasihatkan anda yang menggunakan laluan ini agar berhati-hati dan sentiasa berwaspada.

abg putra - ulasan dalam loghat Tranung dan Kelate. Hehehe.

4 comments:

Anonymous said...

begitulah hakikatnya.. bkn minyak tumpah tapi minyak cuah mencurah-curah. kalau anda seorang yang sukakan sukan xtrim inilah peluang untuk anda merasai keseronokkan luncur kereta, luncur lori yang tidak ada di tempat lain di dunia ini kecuali di bukit begunan s.aman, sarawak. 'BERHATI2 DI JLN RAYA, MANUSIA AMBIL KESEMPATAN WALAUPUN MENYUSAHKAN ORANG LAIN HATTA MEMBUNUH SEKALIPUN.. TEPATLAH ALLAH BERFIRMAN... MANUSIA SEBAIK2 KEJADIAN.. DAN MANUSIA JUGA SEBERUK2 KEJADIAN..

vtecsound said...

bukan minyak tumpah tapi minyak dicuah mencurah2. anda penggemar sukan xtrem?? inilah peluang untuk anda merasai keseronokan meluncur lori, luncur bas, luncur kereta, ambilah sikap berhati2 kerana manusia nadai guna sanggup melihat saudaranya kesusahan asalkan dapat apa dihajati. benarlah ungkapan menyebut MANUSIA SEBAIK2 KEJADIAN.. DAN MANUSIA JUGA
SEBERUK2 BEJADIAN.

Aisamuddin Muslim said...

Bukan minyak tapi salji gunung

Aisamuddin Muslim said...

Mungkin minyak dan mungkin datang nya dari pengamal pengamal tuntutan nyawa. .bukit bangunan adalah tapak rahsia kominis dan tempat kominis meminta bantuan dari jin atau penunggu bukit. .dan pnuguu bukit itu meminta 100 nyawa dalam satu musim sebagai upah dan kominis tlah membuat perjanjian dgan mambang bukit tersebut. .jika ia mnang ia akan tunai kn nya. .dan jika kalah ia akan membatalkn perjanjian tersebut. . . . .bersambung

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails