SELAMAT DATANG KE BLOG SUARA PERINDU; IKUTI TOKOH ISLAM MINGGU INI MENGENAI KISAH BEBERAPA SAHABAT NABI S.A.W YANG MENARIK KISAHNYA UNTUK DITELADANI, DIPAPARKAN DALAM BENTUK DOKUMENTARI RADIO YANG MENARIK. SETIAP SABTU 6.15 PTG DAN ULANGANNYA PADA AHAD 2.15 PTG DI TERENGGANUFM; PENULIS SKRIP DOKUMENTARI AGAMA DIPERLUKAN. HANTAR SEGERA PERMOHONAN KPD PENGARAH RTM TERENGGANU; IKUTI PERKEMBANGAN SUKAN TEMPATAN DAN TANAH AIR DALAM "WISEL" SETIAP SELASA PUKUL 9.15 BERSAMA DJ AZRUL DAN RIZAL, MENGUPAS PERKEMBANGAN BOLASEPAK, HOKI, LUMBA BASIKAL DAN BANYAK LAGI

Thursday, September 27, 2007

Bayi Gergasi?

[ Masyaallah syeikh...punyalah besar, macam pikul guni padi ... ]

BERAPA berat anda semasa dilahirkan? Saya sendiri tidak tahu kerana tidak pernah bertanya ibu atau melihat rekod kelahiran.

Di Rusia, seorang ibu berbangsa Siberia, Nadia terkejut apabila melahirkan seorang bayi perempuan seberat 7.75 kilogram. Bayi itu yang merupakan anak ke 12, dilahirkan melalui pembedahan.

Guiness World of Records mencatatkan bayi terberat adalah 10.2 kilogram yang dilahirkan di Itali pada 1955. (Petikan dari Reuters)

4 comments:

arsaili said...

but this..mana eye trik nya..ekeke

Noushy Syah said...

ERRRRRR....ampun maaf dipinta,xmaulah baby beso gajah camni..hilang kecute'tan nya...

abg putra said...

2 Noushy,

Hahaha, belum raya dah minta ampun maaf.

Noushy Syah said...

Abg Putra , my birth weight = 3kg..abg Putra xigt berat lahir yea?

p/s BTW hehhehe, maaf bermaaf kan dituntut dlm islam, tak kira masa kan..ngehhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails